Followers

4. februára 2017

How to have a successful year

Ahojte,
po dlhšom čase tu pre Vás mám nový článok. Mal vyjsť ešte v januári, ale nejako mi to nevyšlo. Každopádne dúfam, že sa Vám bude páčiť a inšpirujete sa. Ja sa snažím riadiť všetkými bodmi. Je jasné, že aby ste dosiahli všetko, čo chcete, musíte si za tým ísť. Bojovať. A hlavne nevzdávať sa!
1. Robte to, čo Vás baví
   Určite sa do ničoho nenúťte. Samozrejme ak nemáte na výber (škola, práca..), len to prežite a hneď potom sa môžete venovať Vaším obľúbeným aktivitám.Po škole/práci to môže byť aj forma relaxu, ktorú určite potrebuje každý z nás, tak prečo si ju nedopriať?

2. Day off
   Ak si raz za čas doprajete "Day off", nič sa nestane. Zabudnite na všetky starosti a len si užívajte, oddychujte. V tento deň sa neučte, nepracujte, necvičte...nerobte nič namáhavé. Doprajte si výdatné raňajky, zapnite si film/seriál, deň strávte s knihou alebo kamarátmi, urobte si SPA day (to je tiež forma oddychu). Jednoducho si od všetkého oddýchnite.
3. Sústreďte sa len na pozitívne veci a ľudí
   Je jasné, že ani Vás neobídu negatívne veci, myšlienky či ľudia. Aj to patrí k životu. Ale je len na Vás, či si to pripustíte k telu. Snažte sa myslieť len na to pekné a pozitívne. Určite sa snažte vyhýbať ľuďom, ktorý majú ma Vás a Váš život zlý vplyv.

4. Robte radosť sebe, ale aj iným
   Súhlasím s myšlienkou, že si máme robiť radosť. Aj keď som smutná alebo sa mi niečo podarí, rada si niečo kúpim alebo si doprajem keksík,. Každý si robí radosť inak. Ale čo je určite krajšie, je robiť radosť druhým, Nie lenže sa budete cítiť lepšie, ale aj tí,, ktorým tu radosť urobíte, budú šťastní. A nemusia to byť len ľudia.
5. Jedzte zdravšie
   Určite by ste mali do svojho jedálnička zaradiť viac ovocia a zeleniny. Namiesto nezdravých chiipsov každý večer pri telke by ste mohli jesť sušené ovocie. Pri učení sa si môžete dopriať semienka alebo oriešky. Namiesto Milka čokolády si dať dve-tri kocky viacpercentnej čokolády. Aj takéto malé krôčiku sú cestou k úspechu.
6. Cvičte
   Nehovorím, že musíte cvičiť vždy a v posilňovni. Stačí ak si zacvičíte doma. Pár cvikov. Ak ste v strese, môžete vyskúšať jógu. Po škole či práci doprajte svojmu telu oddych, ale určite nezabudnite aj na cvičenie. Koniec koncov aj to môže byť forma oddychu. Pre niekoho.

7. Nenechajte všetko na poslednú chvíľu
   Ak viete kedy budete písať písomku, test..naplánujte si učenie aby ste to všetko stihli. Nie je nič horšie ako nechať všetko na jeden večer. Určite si všetko navrhnite tak, aby ste to stihli. Deň, týždeň či mesiac dopredu. A držte sa toho.
8. Plánujte
   Všetko si plánujte. Mne v tomto pomáha diár. Všetky dôležité termíny si tam jednoducho zapíšete a vidíte to. Veľkým pomocníkom je aj "TO DO LIST", na ktorý si jednoducho napíšete, čo potrebujete v daný deň stihnú a spraviť. Je to naozaj dobrý pocit postupne odškrtať všetky políčka s úlohami, ktoré máte spraviť. Určite s plánovaním je spojené aj to, čo chcete dosiahnuť. Je dôležité stanoviť si ciele. Ak viete čo chcete, je to jednoduchšie. Určite si zo začiatku dávajte menšie ciele, ktoré splníte skôr ako ten jeden veľký.

9. Motivácia, odmena
   Určite sa motivujte. Povzbudí Vás to. Inšpiruje. A nezabudnite na odmenu, ktorá je vlastne spojená s robením radosti. Je už lne na Vás, ako sa odmeníte. Ale určita sa neodmeňujte za všetko a stále.

10. Zbavte sa vecí, ktoré nepotrebujete
     Nie je nič horšie ako plná skriňa šiat, ktoré nenosíte. Šaty môžete predať alebo darovať. To platí pre všetko..nábytok, kancelárske potreby, elektronika, knihy..všetko. Ak to nepotrebujete a len Vám to zavadzia, tak sa toho zbavte. Uvoľní Vám to miesto na nové veci, ktoré chcete alebo potrebujete. 

11. Reorganizácia
     Tento bod súvisí s bodom číslo 10. Vaša pracovňa alebo izba kde sa učíte, nemusí vyhovovať Vašim potrebám. Určite potrebujete pracovný stôl a stoličku. Dobrá svetlo a okno. Výzdoba, motivácia v podobe obrázkov alebo hocičoho iného je len na Vás..Určite si preorganizujte izbu podľa seba. Vy sa tam musíte cítiť dobre, pretože vy sa tam učíte,spíte či pracujete.

Určite mi do komentárov dajte vedieť či dodržiavate niektorý z týchto bodov. Alebo či je ešte niečo, čo Vám pomáha mať úspešný rok. 
Nájdete ma tu:
Ask>> suzieT_blog
Meil>> suziet.blog@gmail.com
                                                                                                                                                          Suzie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára