Followers

30. decembra 2015

Syrové krekry

Ahojte,
dnes tu pre Vás mám opäť recept. Povedala som si, že na silvestrovskú párty treba nejaké dobré jedlo. Keďže aj na Vianoce som pridala pár receptov, tak aj na Silvester niečo pridám. Budú to také chuťovky, ktoré máte rýchlo pripravené a všetkým budú chutiť.


Budeme potrebovať:
1 žĺtok
100g hladkej múky
100g tvrdého syra
80g masla
soľ

Postup:

  1. Studené maslo nakrájame na kúsky a zmiešame spolu s múkou do hladka. Pridáme najemno nastrúhaný syr, soľ, žĺtok a všetko spolu vymiešame. Pripravené cesto vytvarujeme do guličky a dáme aspoň na 30 minút v potravinárskej fólii do chladničky. 
  2. Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na tenký kruh, ktorý nakrájame na malé trojuholníky. Pomocou slamky môžeme vytvoriť malé dierky. 
  3. Trojuholníčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pre 180 stupňov Celzia.
Už stačí zapojiť len fantáziu a do cesta môžete pridať rôzne bylinky podľa chuti a možno aj rôzne druhy salám. Taktiež to môžete servírovať s rôznymi nátierkami či dipami. Je to len na Vás.

Čo budete na silvestrovskú oslavu podávať Vy? Určite sa o tom s nami podeľte dole v komentároch. Ak tento recept vyskúšate, alebo máte nejaký tip, dajte nám vedieť.

Nájdete ma tu:
Ask>> suzieT_blog
Meil>> suziet.blog@gmail.com
                                                                                                                                              Suzie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára