Lievance-z kysnutého cesta-
Ahojte,
keďže ja rada varím a hocikedy neviem čo dobré si dať
na raňajky/ večeru, tak pozriem do chladničky a pripravím si niečo veľmi
chutné. Pripravím si lievance. Na tie mám suroviny vždy! Poznám pár skvelých
receptov na lievance a chcem sa o ne s vami podeliť.
Ešte sa chcem ospravedlniť za fotky, ale už bol večer.
Dnes Vám prezradím recept na lievance z kysnutého
cesta.
Budeme potrebovať:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 2-3 lyžice dobre rozpusteného medu (alebo ¼ hrnčeka kryštálového cukru) >> ja uprednostňujem med
- 1 hrnčeky mlieka
- 1 celé vajíčko
- štipku soli
- nastrúhanú kôru z citrónu
- ¼ kocky droždia
POSTUP:
V mise zmiešame múku a med (cukor), prilejeme
mlieko a poriadne rozmiešame. Keď použijete med, nebojte sa, že sa to
lepí. Pridáme celé vajíčko, štipku soli a kôru z citrónu. Ak je cesto
husté, prilejte trochu mlieka. Nakoniec do cesta primiešajte rozdrobenú ¼
droždia. Cesto necháme 15 minút nakysnúť na teplom mieste. Potom cesto opekáme
na panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatohneda.

Prajem dobrú chuť!
Nájdete ma tu:
Emaill >> suziet.blog@gmail.com
Suzie
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára